Waarom rechtenvrije foto’s? Een website is het visitekaartje van een onderneming. Daarbij spelen afbeeldingen een belangrijke rol. Immers een website met alleen tekst resulteert veel minder in conversies dan websites met tekst met aantrekkelijke afbeeldingen. Door afbeeldingen te gebruiken creëer je een bepaald gevoel over een onderneming, een product of een dienst. Mensen zijn geneigd beslissingen te maken op basis van gevoel. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om een bepaalde sfeer te creëren bij je merk/ product.

En met een goede foto trek je ook meer aandacht voor je post op de diverse kanalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om foto’s te vinden op internet. Alleen op veel foto’s rust auteursrecht. Omdat je foto’s niet altijd zelf kunt maken, zijn websites met gratis of betaalde afbeeldingen natuurlijk superhandig.

 

Waar vind je rechtenvrije foto’s?

Picassa

Is een community waarin mensen hun foto’s delen. Foto’s zijn vrij te downloaden en aan te passen. Er zijn verschillende categorieën maar je kunt ook zoeken op onderwerpen. Je mag deze foto’s ook commercieel gebruiken.

Pexels

Op de website kan je via overzichtelijke categorieën bladeren door het aanbod van duizenden rechtenvrije foto’s. De foto’s zijn gratis te gebruiken en te bewerken.

Unsplash

Is een community waarin mensen hun foto’s delen. De foto’s kan je dus vrij van rechten gebruiken en bewerken. Dagelijks komen er duizenden nieuwe foto’s bij.

Canva

is een handige fotobewerkingstool die je ook een grote beeldbank biedt om te gebruiken. Veel foto’s zijn gratis te gebruiken. Voor enkele premium foto’s moet je een klein bedrag betalen. Canva biedt veel mogelijkheden van alleen een afbeelding tot kaartjes, e-books, enz.

Rawpixel

Heeft een betaald en gratis lidmaatschap. Met het gratis lidmaatschap kan je per maand 100 afbeeldingen downloaden van de gratis foto’s. Voor de gemiddelde blogger is dat ruim voldoende. Het betaalde lidmaatschap is overigens maar $ 5 per maand.

Shutterstock:

Hier vind je een grote collectie aan betaalde foto’s. Dagelijks komen er duizenden foto’s bij zodat je altijd een mooie afbeelding vindt. Een voordeel voor betaalde foto’s is dat niet iedereen deze foto’s gebruikt.

 

Maak vooral gebruik van bovenstaande bronnen of zoek op rechtenvrije foto’s! Gebruik geen foto’s die je op een andere manier hebt gevonden. Google kun je niet vertrouwen, want licenties kloppen helaas niet altijd. Als je foto’s wil gebruiken die je op social media vindt of op Pinterest hebt verzameld, vraag dan altijd eerst om toestemming. Je mag die afbeeldingen niet zomaar gebruiken want foto’s die je vindt op social media zijn niet rechtenvrij.

Angelique Lijffijt

int.NLP trainer en coach

Angelique is naast NLP trainer ook coach met ervaring om ondernemers verder op weg te helpen met behulp van NLP. Haar passie is om je in je kracht te zetten en je te laten inzien hoe je door gebruik te maken van de NLP technieken je dit kunt bereiken. Daarnaast maakt ze websites en leert ze ondernemers sneller opdrachten binnen te halen door NLP en marketing met elkaar te combineren.

1
0
We willen graag je mening weten, laat je een reactie achter?x
()
x